Bloot lopen is ‘cool’

tumblr_mt4hg5Nf6d1rt169so1_1280

Bloot lopen is ‘cool’

Gewoonbloot.com is een landelijke, groeiende groep jonge naturisten in de Europa Om te laten zien dat je in je blootje leuke en coole dingen kunt doen organiseert de groep in 2014 een groot bloot weekend en wel Aan de blote loop is ook een goed doel gekoppeld.

In Nederland legt organisator Frits van Mekkeleburg (25) uit: ‘Met de run willen we jongeren duidelijk maken dat je interessante dingen kunt doen in je blootje. Coole dingen zelfs, zoals lopen en rennen voor een goed doel. De run is dus tweeledig: we willen bij jonge mensen de aandacht vestigen op naturisme en dienen gelijk een goed doel.”

Om de drempel te verlagen is de gewoon bloot run. Dat betekent dat je zowel gekleed als ongekleed kunt lopen. De organisatie hoopt er echter wel op dat er zoveel mogelijk blote lopers zullen zijn. Wie aan de run deelneemt kan het goede doel extra dienen door gebruikte kleding en sportschoenen te doneren aan een lokaal liefdadigheidsdoel.
Frits is van plan om volgend jaar in Amerika de 2015 Streak Day te organiseren. Deze reeks blote lopen hebben eveneens als doel bij jongeren de aandacht te vestigen op het natuurlijke van naturisme. De run in 2014 is daarvoor het startsein.

Bron F.Mak.