Bemanningslid cruiseschip gearresteerd

NA Inaugural

Bemanningslid cruiseschip gearresteerd

Een bemanningslid aan boord van de ‘Nieuw Amsterdam’ van de Holland America Line is gearresteerd omdat hij een Amerikaanse passagiere wilde verkrachten en daarna overboord gooien. Het schip maakte een achtdaagse cruise van Florida naar de Bahamas. Volgens de 28-jarige Indonesiër had de vrouw hem beledigd toen hij haar op Valentijnsdag ontbijt in haar hut bracht.

Verdachte Ketut Puhasa gebruikte vervolgens ’s avonds zijn master key van de hut om bij zijn slachtoffer in te breken. Hij sloeg haar met een laptop en probeerde haar te wurgen met een telefoondraad. De vrouw schreeuwde het uit en stak haar belager met een kurkentrekker. Een medepassagier hoorde het geschreeuw en bonkte op de deur van de hut. De aanvaller vluchtte vervolgens via het balkon naar een lager dek. Het gewonde slachtoffer wist de gang op te lopen waar ze door medepassagiers werd opgevangen. Vanwege haar verwondingen is ze vanuit aanleghaven Honduras met een helikopter naar Miami gevlogen.

De dader werd aan boord opgesloten en bij aankomst in Florida opgepakt en beschuldigd van aanranding en poging tot moord. Bij zijn arrestatie vertelde hij aan de FBI dat het eigenlijk zijn bedoeling was om de vrouw overdag op te zoeken en te slaan. Omdat dit niet lukte veranderde hij zijn plannen en besloot om haar in haar hut te verkrachten en vervolgens overboord te gooien.

De Nieuw Amsterdam maakte een naturistencruise, georganiseerd door ‘Bare Necessities’. Hierbij mogen de passagiers ongekleed zijn behalve in de restaurants en wanneer het schip in een haven aanlegt.

Bron: DailyMail