De eerste naaktvakantie

naakt zwemmen1

Tien tips voor een eerste naaktvakantie

Ga je voor het eerst op naaktvakantie? Dan heb je wellicht nog wat vragen over wat wel en niet gepast is. Nakation zoals de Amerikanen een naturistische vakantie noemen, is sinds vorig jaar enorm gegroeid, zo maakte de Amerikaanse Vereniging van Naakt Recreatie (AANR) vorig jaar bekend.  

Om al die nieuwe toeristen een handleiding te geven, hebben ze een top tien basisregels opgesteld voor naaktrecreatie. Wij zochten er een paar voor je uit die ook in Nederland handig zijn. 

1. Een handdoek is onmisbaar op een naaktvakantie

Natuurlijk handig om je af te drogen, maar de handdoek is ook bedoeld om hygiënisch ergens te gaan zitten. Een omslagdoek kan ook handig zijn, voor als het iets kouder wordt buiten.  

2. Loop lekker naakt

Als je ervoor kiest om naar een naaktstrand of een naaktrecreatiepark te gaan, wees je dan bewust van de dresscode. Wanneer je wel zelf kleding aanhebt, lijkt het wellicht erop alsof je langskomt om andere mensen te bekijken in plaats van zelf te recreëren. Slippers, hoedjes, handdoeken en zonnebrillen zijn natuurlijk wel toegestaan.

3. We respecteren lichaamsversieringen en uiterlijk

Naakrecreanten hebben respect voor hun lichaam en dat van een ander. De omgangsregels zijn soepel en vriendelijk. 

4. Respecteer de huisregels

Bij sommige naaktcampings en faciliteiten word je geacht wél kleding te dragen als je boodschappen doet of naar een restaurant gaat. Respecteer dit en doe een badjas of kleding aan. Let ook op de regels rondom dieren, vaak zijn honden verboden. 

5. Zwemmen doe je naakt

Een naaktvakantie zonder naaktzwemmen is geen vakantie. En zwemmen doen naaktrecreanten altijd naakt. Laat de bikini en bermuda lekker thuis! 

6. Relax en geniet

De eerste keer op naaktvakantie gaan zal wellicht wat onwennig voelen, maar take it easy. Accepteer je lichaam, geniet van de natuur en wees gelukkig: Je bent op vakantie!

tumblr_myd8abdsEa1s84s3eo1_500