Advocaat Gerard Spong gaat acht naaktrecreanten bijstaan

SpongMaarDanBeter29juli.jpg.crop_display

Advocaat Gerard Spong gaat acht naaktrecreanten bijstaan, die hoger beroep hebben aangetekend in de zaak Delftse Hout. Zij behoren tot de 42 naturisten die vorig jaar werden bekeurd in het Delftse recreatiegebied. De kantonrechter sprak eind vorige maand 34 naaktrecreanten vrij. De acht willen ook volledige vrijspraak zien te bereiken. Wanneer de zaak dient, is niet bekend.

Spong is door de Naturisten Federatie Nederland (NFN) gevraagd om de acht juridisch bij te staan. De gemeente Delft besloot vorig jaar naaktrecreatie te verbieden in het betreffende gebied, vanwege overlast. In de zomer werden tientallen mensen bekeurd, die zich toch bloot in het gebied ophielden. Het merendeel van hen is inmiddels vrijgesproken. De acht proberen dat te bewerkstelligen met hun hoger beroep.

Advocaat ooit zelf bekeurd

Spong is overigens ook zelf al eens bekeurd voor naaktlopen. In juli 2002 werd hij aangehouden wegens naakt recreëren op het Almeerderzand bij Almere. In augustus 2003 kreeg hij daarvoor van de kantorrechter een boete van 68 euro opgelegd. Een jaar later volgde in hoger beroep vrijspraak. Spong heeft altijd verklaard niet te hebben geweten dat naaktrecreatie op de bewuste plek verboden was. Volgens de advocaat liepen enkele tientallen personen ook bloot rond, en waren de borden waarop stond dat het niet mocht nauwelijks te lezen.